کانال سایت شرطبندی بت فیدو betfido
قبل از احداث کارخانههای تصفیه ی نمک، نمک خوراکی در کارگاههای سنتی به این شکل تولید می شد که به سنگ نمک استخراج شده از معدن، پس از آسیاب شدن و سرند کردن، یُد اضافه گشته و در کیسههای نایلونی زرد رنگ روانه ی بازار مصرف می شد.
این نوع نمک، به علت آنکه هیچ گونه عمل تصفیه ای روی آن انجام نمی گیرد، غیر استاندارد بوده و مصرف خوراکی آن در درازمدت عوارض نامطلوبی ایجاد می نماید و بایستی از مصرف آن جدا خودداری شود.
روش تولید در کارخانههای تصفیه ی نمک شامل مراحل زیر است:
1- آسیاب کردن سنگ نمک (یا استفاده ی مستقیم از نمک تبخیری) و انحلال آن در آب خالص و تهیه ی محلول اشباع آب نمک.
2- اضافه کردن مواد شیمیایی برای رسوب کامل کلسیم و منیزیم و خارج نمودن مواد نامحلول.
3- عبور محلول آب نمک از فیلترهای شنی برای حذف ذرات ریزتر از 30میکرون.
4- تبخیر محلول اشباع نمک و تولید بلورهای (کریستالها) خالص نمک و جداسازی آنها توسط سانتریفوژ.
5- شست وشوی نهایی بلورهای نمک در سانتریفوژ و اضافه کردن یُد به آن.
6- خشک کردن کریستالهای نمک در خشک کن با استفاده از هوای گرم و انتقال نمک به سیلوهای ذخیره.
7- بسته بندی نمک با دستگاههای تمام اتوماتیک.
همانگونه که دیده می شود در این روش علاوه بر افزایش میزان خلوص تا حداقل 5/99درصد، تمام ناخالصیهای محلول و نامحلول نمک حذف می شوند و نیز به علت دمای بالای مورد استفاده، آلودگیهای میکروبی(که در صنایع غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است) از بین می روند.
بسیاری از مواد غذایی به طور معمول در رژیم غذایی مردم کشورمان کم است. یُد از جمله ی این مواد است که هرچند بدن به مقدار زیاد آن احتیاج ندارد، اما کمبود آن هم مشکلات زیادی را به دنبال دارد.
اختلالات ناشی از کمبود یُد، بیش از یک میلیارد نفر از مردم جهان و از جمله ایران را در معرض خطر قرار داده است. بررسیهای به عمل آمده نشان می دهد که نمک، ایدهآل ترین وسیله برای افزایش یُد است، زیرا تنها ماده ی غذایی است که در دسترس عموم مردم است و در بیشتر جوامع روستایی ممکن است تنها کالایی باشد که از خارج به آنها می رسد.
روشهای افزایش یُد به نمک ساده و قابل اجراست، به خصوص وقتی نمک برای مصرف تصفیه می شود، یُد افزایی تاثیر بسیار ناچیزی در قیمت آن خواهد داشت. برای اضافه کردن یُد به نمک از ترکیبات یُدور یا یُدات پتاسیم و به میزان 30 تا50 گاما (میلی گرم در کیلوگرم) استفاده می شود.
اضافه کردن یُد به نمک تاثیر بسیار زیادی در ریشه کنی بیماری گواتر در بین مردم ایران داشته است.
مصرف نمک در ایران به طور متوسط 15گرم در روز به ازای هر نفر است که از این مقدار 6 -4 گرم از طریق نان و مواد غذایی فرآیند شده، و حدود 11- 9 گرم آن از طریق غذای سفره و آشپزخانه به بدن می رسد. این مقدار در مقایسه با استانداردهای جهانی رقم بالایی است.
متخصصین بهداشت و سلامت مصرف متوسط 5 گرم نمک در روز را برای هر نفر توصیه می کنند.
یکی از علل مصرف بالای نمک در کشور ما، همگانی نشدن مصرف نمک تصفیه شده ی خالص است، زیرا نمک های موجود در بازار اغلب تصفیه نشده و دارای ناخالصیهای فراوان هستند که این ناخالصیها عمدتا باعث پنهان کردن شوری نمک می شوند.
کسانی که هماکنون برای مصارف غذایی خود، نمک تصفیه شده ی خالص را به جای تصفیه نشده مصرف می کنند، اذعان دارند که مصرف نمک آنها(به علت شوری بیشتر نمک تصفیه شده) به حدود دو سوم کاهش یافته است.
اولین استاندارد نمک طعام در سال 1344 توسط موسسه ی استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تدوین شد. این استاندارد تا کنون سه بار مورد تجدید نظر قرار گرفته است که بار سوم آن در تاریخ 30 فروردین 1385بود.
نمک خوراکی مشمول استانداردهای اجباری بوده و حداقل خلوص آن در این استاندارد 2/99درصد است.
ویژگی هایی که در یک نمک خوب، مد نظر قرار می گیرد، عبارتند از:
- ویژگی های فیزیکی مثل وضعیت ظاهری ، طعم و بو، مواد خارجی و اندازه ی ذرات.
- ویژگی های شیمیایی که شامل خلوص، مواد نامحلول در آب ، سولفات محلول در آب ، رطوبت و میزان ید.
نمک طعام به صورت جامد در معادن و ذخایر زیرزمینی یا محلول در آب دریا وجود دارد.
در ایران، معادن نمک در نواحی مختلف کشور دیده می شود که اغلب به شکل کوه های نمکی هستند و گاهی رگه های ضخیم نمک در آنها به چند کیلومتر می رسد.
1- از نمک های تصفیه شده و دارای مُهر استاندارد استفاده کنید.
2- نمک مورد مصرف را در ظروف سربسته، خشک و تمیز نگهداری کنید.
3- اگر دچار فشار خون بالا هستید و یا زمینه ی این بیماری در خانواده و خویشاوندان شما وجود دارد، باید میزان نمک طعام رژیم غذایی خود را کاهش دهید.
منبع: afiyat.blogfa.com/post-28.aspx (شبکه بهداشت و درمان شهرستان میبد یزد)
منبع:تبیان
سایت اسماعیل بارکزی - چگونه نمک تشکیل میشود
sistani98.blogfa.com/post/46Translate this page
سایت اسماعیل بارکزی - چگونه نمک تشکیل میشود - وبلاگی اجتماعی - سایت ...
انسان در سال متجاوز از 5 کیلوگرم نمک مصرف می کند و به این ترتیب در
کشورهایی که فاقد .... نمک همچنین در تهیه ابزار آلات نوری و صنایع غذایی
جهت حفظ و نگهداری مواد خوراکی ...
نمک تصفیه چگونه نمکی است
behsite.ir/content/articles/namak/1937/Translate this page
نمک نامی است عام که به کلرور سدیم گفته می شود، کلرور سدیم به صورت
بلورهای سفید مکعبی ... نمک طعام محصولی است متبلور، شورمزه و بدون بو که
عمدتا" از کلرور سدیم تشکیل شده است. ... انحلال نمک در آب و تهیه آب نمک
اشباع ... مصارف خوراکی خانوار.
: نمک «ماده غذایی» - دانشنامه رشد
daneshnameh.roshd.ir › ... › تغذیهTranslate this page
از نمک به عنوان طعم دهنده ی غذا یا به عنوان نوعی ماده نگهدارنده استفاده
می شود. ... نمودن آب نمکی که از منابع دیگر همچون چاه نمک و دریاچه ی
نمک، به دست آمده تهیه می کنند.
تولید نمک خوراکی در ایران - تبیان
www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=41448Translate this page
May 17, 2007 - قبل از احداث کارخانههای تصفیه ی نمک، نمک خوراکی در
کارگاههای سنتی به این ... و سلامت مصرف متوسط 5 گرم نمک در روز را برای
هر نفر توصیه می کنند.
نمک خوراکی را چگونه تهیه میکنند؟ - پاسخگوی هوشمند به تمام ...
www.idastan.ir/Default.aspx?...نمک_خوراکی_را_چگونه...Translate this page
نمک خوراکی را چگونه تهیه میکنند؟ ... نمک خوراکی چگونه تهیه می شود؟
موارسازنده قهوه چیست · نمک خوراکی را چگونه تهیه میکنند؟ کداهنگ
پیشوازکربلامیخوام.
نمک خوراکی را چگونه تهیه میکنند؟ - پاسخگوی هوشمند به تمام ...
www.idastan.ir/Default.aspx?...نمک_خوراکی_را_چگونه...Translate this page
نمک خوراکی را چگونه تهیه میکنند؟ ... نمک خوراکی را چگونه تهیه میکنیم؟
یکی هست خاننده مرتضی پاشایی ... کد اهنگ پیشواز دوست دارم خاکم کنند تو
کربلا اقام حسین ...
نمک - ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
https://fa.wikipedia.org/wiki/نمکTranslate this page
Persian Wikipedia
عناصر این ترکیب بونی، در نمک خوراکی سدیم و کلر هستند. با ورود ...
نمکهای تصفیه شده یددار به دلیل خلوص بالا میزان ید را بهتر و به مدت
بیشتر حفظ میکنند.
نکاتی در رابطه با نمک های ید دار و غیر ید دار
www.hidoctor.ir/20328_نکاتی-در-رابطه-با-نمک-های-...Translate this page
Apr 6, 2014 - امروزه بیشتر نمک هایی که ما از آن استفاده می کنیم ید دار
هستند ف اما باید ... شدن، نمک هایی با دانه های درشت تر (کریستال های دانه
شکری) تهیه کنند.
درباره نمک - صفحه اول
yekpash-salt.com/AboutSalt.aspxTranslate this page
از جمله مصارف نـمک خوراکـی می تـوان بـه طـعم دهـی بـه مـواد غـذایـی، به
عنوان یک .... نمودن آب نمکی که از منابع دیگر همچون چاه نمک و دریاچه ی
نمک، به دست آمده تهیه می کنند.
تولید نمک خوراکی در ایران
www.adsearch.ir/show.aspx?ad=t_41448Translate this page
قبل از احداث کارخانههای تصفیه ی نمک، نمک خوراکی در کارگاههای سنتی به
این شکل تولید می شد که به سنگ نمک استخراج شده از ... متخصصین بهداشت و
سلامت مصرف متوسط 5 گرم نمک در روز را برای هر نفر توصیه می کنند. ...
ابریشم چگونه تولید می شود؟
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
به درسم کمک فراوانی کرد ممنون